donderdag 20 augustus 2015

Draadlampen

Draadlampen zijn de trend van dit moment. De lampen waren eerst slechts in één design verkrijgbaar, maar tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in meerdere vormen en maten. Uw interieur krijgt direct een hippe uitstraling door zo'n mooie lamp op te hangen. Het is direct een echte eye-catcher in uw woning.

Wat is een draadlamp?

Eigenlijk is een draadlamp een industriële hanglamp die we steeds vaker zien terugkomen in ons interieur. De lampen werden vroeger vooral gebruikt in fabrieken en deze vorm zien we nu ook terugkomen in de woonkamer. Het zijn vaak geen grote lampen, maar ze geven hierdoor wel echt sfeerlicht. De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. U kunt bijvoorbeeld een grote lamp bestellen of een lamp gemaakt van metaal of plastic. Daarnaast zijn er ook tientallen verschillende vormen, maar de basis bestaat altijd uit draden gemaakt uit verschillende materialen.

Sfeervolle lamp.

Bij industriële lampen denkt u al snel aan een stoere lamp. Toch kan de lamp ook heel sfeervol zijn. Dit heeft te maken met de manier waarop de draden zijn vormgegeven. Als de draden dicht bij elkaar geplaatst zijn dan creëert u al snel een knusse look. Vooral als de draden ook nog eens gemaakt zijn van touwen. We zien deze sfeervolle variant steeds vaker terugkomen in de woonkamer of slaapkamer.

Metalen draadlampen.

Als u op zoek bent naar iets stoers, dan komt u al snel uit bij metaal. Soms hebben ze zelfs een roestkleurige look. De lamp lijkt rechtstreeks uit de fabriek te komen en is een echte eye-cathcer in uw woning. Vaak hangt er ook nog eens een opvallende halogeen lamp in om de lamp een oude look te geven. Als u echt een klassieker wilt dan kunt u het beste kiezen voor een metalen lamp.

LED lamp met Halogeen look.

LED is natuurlijk veel voordeliger om te gebruiken, dan Halogeen. Het enige nadeel is dat de lamp vaak kil licht geeft. Een lichtbron die ook niet qua stijl past bij de draadlampen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook verschillende soorten lampen die je erin kan plaatsen. Speciale LED lampen zorgen ervoor dat de draadlamp look blijft behouden, maar het energieverbruik fors afneemt. Nog een voordeel is dat de lampen gemiddeld 10.000 branduren meegaan. Terwijl een klassieke halogeen lamp slechts 2.000 uur meegaat. De lampen hebben al snel een veel langere levensduur en dit is handig als de lamp regelmatig brand. Benieuwd naar wandlampen? Bekijk ons artikel over wandlampen en laat je inspireren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten