maandag 23 november 2015

Beveiliging

Hoe zorg je voor een degelijke beveiliging in huis?

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken in Nederland en België plaats, waarbij niet alleen veel waardevolle spullen verloren gaan, maar tevens tal van gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Onder inbrekers is namelijk een trend gaande, waarbij steeds vaker en steeds meer geweld gebruikt wordt tijdens een inbraak. Enerzijds om uw deuren of ramen open te breken, anderzijds om u geen weerstand te laten bieden als u ten tijde van de inbraak thuis bent. U moet er toch niet aan denken, welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan tijdens een inbraak? Door te kiezen voor een degelijke beveiliging in huis, gaat u dit tegen! We geven u hier graag een aantal tips bij.

Kies voor de juiste sloten

Een goede beveiliging van uw woning begint bij de keuze voor de juiste sloten op uw ramen en deuren. Neem bijvoorbeeld altijd cilindersloten met meerdere contactpunten in uw deurpost, zodat het een inbreker veel tijd kost om uw deur te forceren. In veel woningen wordt momenteel nog gebruik gemaakt van zogenaamde tweepuntsloten, maar beter is het om deze te vervangen voor driepuntsloten. Dit type sloten zijn logischerwijs op een extra punt met de deurpost verbonden, wat een inbreker meer tijd kost. Deze zal uw woning daardoor liever links laten liggen.

Inbraakpreventiecomponenten in huis

Naast de juiste sloten, kunt u optionele inbraakpreventiecomponenten in uw woning laten installeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een conventionele camera in of rondom uw woning, een bewegingssensor in uw kamers of magneetcontacten. Het voordeel aan deze magneetcontacten is dat ze vrijwel niet te zien zijn, waardoor het uw bezoek niet opvalt dat en hoe u uw woning beveiligt tegen inbrekers. Anderzijds hebben componenten als een camera of bewegingssensor vaak wel een afschrikwekkend effect, wat magneetcontacten logischerwijs niet of nauwelijks hebben.


1 opmerking: