dinsdag 3 november 2015

Verhuisdozen

Verhuizen kan zeer stressvol zijn. Je moet van alles regelen van nieuwe energiecontracten tot schoonmaakploegen voor het nieuwe huis en natuurlijk de verhuiswagen. Daarnaast moet je alles van het oude huis inpakken om naar het nieuwe huis te brengen. Hiervoor heb je natuurlijk verhuisdozen nodig. Deze kun je vaak tegen een huurprijs lenen bij de verhuismaatschappij, maar dan weet je niet altijd wat je krijgt. Je kunt dan beter stevige verhuisdozen zelf aanschaffen bij Blokker, IKEA of een bouwmarkt. 
Inpakken: één kamer per keer

Om het overzicht van verhuizen te behouden is het verstandig om per kamer in te pakken en te verhuizen. Terwijl je de kamer inpakt, kijk je nog eens kritisch tegen alles aan. Misschien zijn er wel meubeltjes, kleding of andere spulletjes die je beter kunt doneren of wegdoen. Vervolgens label je de dozen en ga je er direct mee naar het nieuwe huis om daar ook per kamer uit te pakken. Je kunt natuurlijk ook de dozen vast brengen en in de kamer neerzetten waar je ze later gaat uitpakken.
Niet te zwaar

Natuurlijk pak je al je herinneringen en spullen goed in. Maak echter de dozen niet te vol of te zwaar. Zo voorkom je dat de onderkant van de doos het begeeft en je spulletjes op straat komen te liggen. Breekbare spullen leg je natuurlijk bovenop of vermeng je met je kleding om het zo tegen breken te beschermen.
Zo label je een verhuisdoos

Je kunt natuurlijk met een stift heel groot KEUKEN of WOONKAMER op de doos zetten en deze dan meegeven aan de verhuizers. Maar wat doe je straks als je tien dozen in de keuken moet uitpakken? Het is beter om op iedere doos een sticker te plakken, met daarop niet alleen de kamer waarvoor deze bestemd is, maar ook wat er in zit. Bijvoorbeeld: KEUKEN en dan Bestekla of Kopjes. Zo weet je wat je in de doos kunt verwachten.
Tip: pak een weekendtas in

Zit al je kleding al in een doos en heb je toch nog een schoon jurkje of trui nodig? Alle dozen openen op zoek naar de inhoud van de kast geeft alleen maar rompslomp. Pak daarom voordat je begint met het inpakken van verhuisdozen een weekendtas in met spullen die je nog nodig hebt. Je toilettas bijvoorbeeld, maar ook kleding, ondergoed, je favoriete boek en wellicht je fotocamera en laptop. Doe dit voor al je huisgenoten, zodat iedereen gewoon door kan gaan met leven.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten