dinsdag 10 november 2015

Landelijke hanglampen van natuurlijk materiaal

Wat verstaan we precies onder landelijk? Landelijk betekent zeker niet boers of smakeloos of oubollig of ondermaats. Landelijk is hip en jong en fris. Bij landelijk denk je aan houten vloeren en meubels in ruw hout. We denken ook aan beige, lichtbruin of gebroken wit als kleuren. Landelijk doet ons denken aan natuurlijke stoffen zoals wol, katoen en zelfs jute. We denken aan gezelligheid, fijne uren met de familie of vrienden, een huis dat jou met warmte omringt.

Wil je deze warme, gezellige sfeer in huis brengen, ga dan voor deze stijl! Landelijk is zowel stijlvol en eenvoudig. Het kan zowel rustgevend als energie-gevend zijn. De verlichting speelt hierin een uiterst belangrijke rol. Je kunt het niet maken dat je in een zachte sfeervolle omgeving hard fel licht gaat inwerken. Het zou schreeuwend zijn moest je in een rustige omgeving felle kleuren en scherpe vormen binnenbrengen.

Met landelijke hanglampen van natuurlijk materiaal kun je je rustgevende omgeving extra dimensie geven. Deze hanglampen bestaan uit stoffen lampenkappen. Deze stof laat het licht door maar op een warme zachte manier. De kleuren van de stoffen kan je ook laten terugkomen in bijvoorbeeld overgordijnen, kussentjes en dekentjes. In landelijke hanglampen is hout of riet in verwerkt. Dit laat ons aan de natuur denken, de rust die je vindt in een bos of aan het water. Riet en hout is duurzaam en sterk. In een vrij gewaagd interieur zag ik onlangs een hanglamp in de vorm van een boomtak. Onderaan kwam het licht in een fijne streep uit de tak. Gewaagd maar heel geslaagd! En in een winkel zag ik nog niet zo lang geleden een hele structuur van houttakken door mekaar geweven. Daartussen waren heel kleine lichtjes aangebracht. Als je verder niet overdrijft met design en overdaad, kan zo'n hanglamp naar mijn mening een heel uniek item zijn in je huiskamer!
Metaal kan je ook wel als natuurlijk materiaal beschouwen. Zwart of wit of grijs uitgevoerd, passen ze volledig in een landelijke omgeving. Ze zijn meestal klokvormig en zijn geschikt om een gericht lichtpunt te vormen.

Landelijke hanglampen bestaan in verschillende groottes. Op deze manier kan je ze ofwel alleen op zichzelf ophangen, bijvoorbeeld boven de eettafel of de salontafel. Je kunt kleinere modellen gaan combineren en er een paar samenhangen, bijvoorbeeld drie kleinere hanglampen boven de werktafel of boven het werkblad in de keuken. Combineer je de hanglampen verder met vloerlampen en tafellampen, dan kan je de perfecte sfeer in huis creƫren.

We gaan meer en meer terug naar de natuur, naar rust. Daar spelen landelijke hanglampen van natuurlijk materiaal gretig op in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten