dinsdag 3 november 2015

Verhuizen kun je zelf

Verhuizen; de één draait z'n hand er niet voor om, de ander ziet er als een berg tegenop. Want of je nu gaat samenwonen met je grote liefde, of het huis van je dromen hebt gevonden, uiteindelijk moet jouw hele huisraad verplaatst worden naar de nieuwe stek. Je kunt een verhuizing natuurlijk uitbesteden aan de professionals, maar je kunt het ook prima zelf organiseren. Alles wat je dan nodig hebt is een goede planning, hulp van een paar gespierde vrienden en uiteraard voldoende verhuisdozen en verpakkingsmaterialen. Belangrijk is dat je ruim op tijd begint met inpakken. Vul bijvoorbeeld een paar dozen per dag en begin met de spullen die je weinig gebruikt. Schrijf op elke verhuisdoos wat de inhoud is en voor welke kamer de doos bestemd is. Zo blijft het lekker overzichtelijk.

Bescherm je kwetsbare spulletjes goed
Tegenwoordig zijn er handige materialen verkrijgbaar om al je dierbare en breekbare bezittingen veilig mee in te pakken. Zo is er bijvoorbeeld de handige noppenfolie, ook wel bekend als bubbeltjesplastic. De noppenfolie beschermt jouw breekbare bezittingen perfect tegen de schokken tijdens het transport. Gebruik het bijvoorbeeld om glazen, serviesgoed, spiegels en fotolijsten in te wikkelen voordat je ze in de doos plaatst. Want niets is vervelender dan een doos vol met scherven op je nieuwe adres aan te treffen.

Zorg dat je meubels heel blijven
Wat je ook zeker nodig hebt tijdens een verhuizing, zijn een paar beschermende verhuisdekens. Deze grijze dekens zijn volledig gemaakt van gerecycleerde textielvezels en bieden een optimale bescherming tegen stof en vuil tijdens het transport. Hiermee bescherm je al jouw meubels en beeldschermen ook efficiënt tegen krassen. Tijdens een verhuizing liggen beschadigingen namelijk overal op de loer en een onherstelbaar kras is snel gemaakt. Toch zonde van die mooie gelakte kastdeur... Je kunt de verhuisdekens zelf aanschaffen, maar ze zijn ook voor de gelegenheid te huur. Met voldoende beschermende materialen en helpende handen wordt elke doe-het-zelf verhuizing een succes.1 opmerking:

  1. Een tripje naar een bouwmarkt en je vind zo wat verhuisbenodigdheden. Het kost alleen ook fysieke kracht. Als je dat niet hebt zijn professionele verhuizers wel zo makkelijk. Ook moet je vervoer hebben he.

    BeantwoordenVerwijderen